събота, 23 юни, 2018
0

България е изправена пред миграционна заплаха заради кризата в Сирия

Доста пасивна и хаотична  е позицията на българския външен министър по проблема „Сирия“,  напълно неадекватна  със ситуацията, коментира  днес в Кърджали зам.-председателят на ГЕРБ Цветан Цветанов.  Още в първия ден от работата на парламента  ГЕРБ ще настояват да бъде изслушан министър- председателят  Пламен Орешарски за това каква е подготовката на страната ни да поеме бежанска вълна, която  може да залее Европа.

Проблемът с бежанската вълна е от няколко  месеца, но никой не говорил за това, което трябва да се направи. България  е член на ЕС и тя е длъжна да приеме всички, които се нуждаят от подкрепа, но трябва да имаме условия за това, каза Цветанов. Според него в  последните седмици има все повече задържани бежанци, които влизат в Европа през Гърция или България.

Страната ни е изправена пред миграционна заплаха. Трябва активно да участваме в намиране на решение. България трябва да настоява за бърз изход от сирийската криза, смята Цветанов.  Той припомни, че с пари от Шенген са изградени два бежански лагера в Любимец и Пъстрогор, местата  в тях вече са запълнени.  Цветанов  не изключи  възможността  за  създаване на палаткови лагери.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™