събота, 23 юни, 2018
0

Откриват граничния пункт „Маказа“ на 9 септември

България и Гърция се договориха пътят през прохода Маказа да бъде отворен за движение на автомобили с тегло до 3,5 тона. Очаквам преминаването през граничния пункт да стане възможно на  9 септември (понеделник) тази година, съобщи областният управител на Кърджали Бисер Николов. Датата е предложена от преговарящия екип на Република Гърция.

„Пътят през Маказа  е десетилетна мечта на жителите на областта. Убеден съм, че той ще даде тласък  на туризма, ще допринесе за развитието на граничните области в двете държави”, коментира областният управител днес вечерта след разговор с наши представители от преговарящия екип и с Аристидис Янакидис, областен управител на гръцката област Източна Македония и Тракия.

През следващата седмица ще бъде създадена организация за отваряне на пътя и ще бъде предоставена  информация за събитието.

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен

    31.08.2013 at 02:15

    Защо само до 3,5 тона, пак ли гърците са ни прекарали? Да минават само туристи към Гърция и приходи за тяхната икономика, а да не минават български стоки? Моля задайте тези въпрос на областния управител и на правителството. Ако трябва да се отложи отварянето, докато не се направи нормално КПП.

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™