петък, 20 април, 2018
0

Къде можем да научим дали в града ни има бежанци от Сирия, питат кърджалийци

Защо не работи Бюрото за имигранти в Кърджали. Ходим в сградата, но ни посреща само табелата на входа, вратата е заключена. За това сигнализират кърджалийци, които  са потърсили  Бюрото,  за да научат  в града вече има хора , избягали от ужаса  в  Сирия и с какво биха могли да им помогнат.

Оказва се, че бюрото за имигранти в Кърджали е закрито. На запитване на kardjali.news  поучихме отговор, че Бюрото е създадено по европейски проект, след като е приключило финансирането по него, то е закрито. Не са отпуснато  средства за продължаването на работата му,  защото имигрантите в Кърджали са малко. Условието е, те да са пристигнали в България преди  по-малко от пет години. Такава били изискванията на Европейската комисия.  Останали са  да работят само бюрата за имигранти в София, Пловдив и Бургас.  Те обаче не могат да дадат информация за  пристигналите от Сирия хора, защото  ангажиментът  им  е сама  към законно пребиваващи в страната чужденци, а  към не бежанците. Те  са под опеката на Държавната агенция за бежанците, поясниха още от центъра за емигранти.

Бюрото за интеграция на имигранти от трети страни в Кърджали  бе открито в  началото на 2010 година в Кърджали.  По-голямата част от имигрантите  в Кърджали са  турски граждани, които развиват свой бизнес в региона. Освен тях бюрото са посещавали  бразилци, японци, китайци, както и представители на 90 други националности.

2 коментара

2 коментара

 1. анонимен ...

  06.09.2013 at 20:03

  заедно с тях ще дойдат и терористи убийци и главорези от нусра и мюсюлмански братя

  0
 2. Анонимен...

  04.09.2013 at 00:06

  Защо да идват чак тук

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™