събота, 23 юни, 2018
0

Община Момчилград готова да стопанисва язовири и микроязовири

Община Момчилград има готовност да поеме изцяло контрола и отговорността за стопанисването на язовири и микроязовири. Това каза градоначалникът Акиф Акиф на проведената днес традиционна среща с кметове на населени места. Представителите на местната власт изразиха готовността си да почистят изкуствените водоеми, които носят допълнителен риск за населението и да ги поддържат в приличен вид.

Проучванията ни показват, че към настоящия момент голяма част от водоемите са изоставени и се нуждаят от спешни укрепителни дейности. Поради тази причина не могат и да покрият нуждите на населението, особено в сферата на селското стопанство. Община Момчилград има сили да стопанисва всички язовири и микроязовири на територията й с ясната отговорност те да бъдат обезопасени и поддържани в приличен вид, сподели Акиф Акиф.

През следващите седмици кметът на Момчилград ще проведе среща с общински кметове на съседни общини, на която ще се обсъди възможността за поемане на контрола за стопанисване на язовири от общините. При постигане на консенсус идеята му ще бъде представена пред Министъра на земеделието.

Същевременно по време на срещата с кметове на населени места бе обсъдено още предоставянето на дърва за огрев за новия отоплителния сезон. За жителите на общината са определени 1300 куб. м дървесина от Държавния горски фонд. До момента са осигурени 640 кубика за Момчилград и за селата Конче, Пазарци, Лале, Друмче, Обичник и Пиявец.

1 Коментар

1 коментар

  1. Анонимен...

    04.09.2013 at 00:00

    Правилно!

    0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™