сряда, 20 юни, 2018
0

Кърджалийци на протест пред парламента, искат оставка на правителството

Противници и привърженици на кабинета на Пламен Орешарски се събраха тази сутрин в столицата, преди началото на заседанието на Народното събрание. Полицията въведе ограничения за движението и раздели двата протеста. Протестиращите срещу кабинета на Пламен Орешарски се събраха пред сградата на Народното събрание, където скандират „оставка“. Подкрепящите кабинета са встрани от Народното събрание, край храма „Свети Александър Невски“. Депутатите започнаха нормално работа, точно в 9  часа. На влизане бяха освирквани.
Около 9,40 часа е  подаден сигнал за бомба в Народното събрание. Председателят на парламента Михаил Миков съобщи пред депутатите информацията и попита – има ли предложения да се прекрати заседанието. Тъй като нямаше, заседанието продължи. От МВР заявиха, че сигналът за взривно устройство е подаден от анонимен мъжки глас на тел. 112.
Политическите сили са мобилизирали свои привърженици за протеста в столицата. С автобуси пристигнаха симпатизанти на ГЕРБ от Бургас и региона. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов призна, че са организирали привържениците си за днешния протест. Мая Манолова от БСП заяви, че хората, които са искали да заявят подкрепата си за кабинета, са получили подкрепа от регионалните структури на политическата партия.
Протестът пред Народното събрание с искане за оставка на правителството на Пламен Орешарски продължава. Пред парламента са се събрали много хора, част от тях носят плакати, които показват, че са от Благоевград, Пловдив, Дупница, Бургас, Кърджали, Кюстендил, дори Русе и Варна и други населени места. Видимо присъстващите са няколко хиляди, но е трудно да се определи точна цифра. Протестиращите скандират „оставка“ и силно свирят.
Обстановката е спокойна и няма провокации. Няма напрежение в района, освен многото шум и освирквания. Остава засиленото полицейско присъствие. Малък конфликт между протестиращите стана в градинката между Народното събрание и Софийския университет. Човек с плакат „Ямбол подкрепя София“ започна да обижда протестиращите и да вика срещу тях. Стигна се до конфликт с него и протестиращите, в градинката между университета и Народното събрание. Човекът получи няколко шамара, след това го отведоха полицаи. Лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов излезе за малко при протестиращите; той стоя няколко минути отвън, заедно с Ивайло Московски. Част от протестиращите скандираха името на Борисов, друга част го освиркваха. Остава спряно движението пред парламента.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™