петък, 20 април, 2018
0

Автомобили с 8 пътника и товарни коли до 3,5 тона ще минават през граничния пункт „Маказа“

Областният управител на Кърджали Бисер Николов и Аристидис Янакидис, областен управител на област Източна Македония и Тракия в Република Гърция, ще открият в 10.30 часа пътя през Маказа на 9 септември (понеделник), съобщават от пресцентъра на областна управа.  Церемонията ще се състои в района на ГКПП „Маказа – Нимфея”. Двамата областни управители ще прережат лентата. Непосредствено след откриването ще бъде въведен  пропусквателен режим и пътят ще бъде отворен за движение през българо-гръцката граница. Това беше уточнено днес на работна среща на Бисер Николов и изпълнителния секретар на гръцката област Константинос Кацимигас.

През  ГКПП „Маказа – Нимфея” ще могат да преминават превозни средства за превоз на пътници, включващи не повече от 8 места (без това на шофьора), и товарни превозни средства с тегло до 3,5т.

На събитието ще присъстват заместник-областни управители и депутати от двете области, кметове, граждани.

До изграждането на пътната отсечка сп. Джебел – Подкова тази есен туристите на наша територия могат да преминават по пътя  Кърджали – Джебел – Кирково – прохода Маказа. Маркировката на шосето беше обновена през юли т.г. за по-голяма сигурност на гръцките и нашите граждани.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™