събота, 23 юни, 2018
0

Конкуренция от български фирми и загуби за търговията очаква бизнесът в Комотини след отварянето на Маказа

Огромен пазар за продукти и услуги, поток от  туристи, промени в търговските и потребителските навици. Такива са очакванията на бизнеса в Комотини след отварянето на пътя през Маказа. Целта е всичко това да се превърне в  благословия, а не  в проклятие , е коментарът на председателя на Търговската камара Никос Ангелидес, цитиран от вестник „Охронос“.   Въпросът за незаконната търговия и контрабандата на България е ужасна рана, е категоричен той.  Но не можем да спрем отварянето на нови пътища, развитието на икономиката и връзките между държавите.  Според проучвания на  гръцките търговци ще има  голям поток от туристи ,  както и пътуващи местни хора. Предвижданията са, че преминаващите пътници през граничния пункт „Маказа“ за година,  ще са около милион и половина.

Със сигурност  идват близки пазари.  Но трябва да се защитава здравословната търговия, са категорични гърците .  Според собствениците на магазини в Комотини  отварянето на пътя ще има положителен и отрицателен  ефект. От една страна ще идват хиляди посетители , но от друга страна колко от тях ще спрат да пазаруват  в града или просто ще подминат , както се прави в Ксанти , коментира  Антъни Франтизис,  председател Търговска асоциация  в  Комотини и добавя , че няма как да съществуват затворените граници.

Истината е, че ще има  конкуренция  за гръцки фирми и продукти, както и значителна загуба на приходи от страна на гръцките търговци. Въпреки че ще преминават  малки превозни средства  ще се създаде по-неблагоприятно положение за предприятията и занаятчиите в Комотини, категорични са предприемачи и търговци в Северна Гърция .

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™