петък, 20 април, 2018
0

Военното министерство ще предостави бившите казарми в Момчилград за бежанците от Сирия

Министерство на отбраната има готовност и вече е предложило на Агенцията за бежанците да предостави безвъзмездно сгради в 26 войскови района, които да се използват за настаняване на бежанци. Това заяви на брифинг министърът на отбраната Ангел Найденов, предаде агенция „Фокус“.
Министър Ангел Найденов отбеляза, че това са имоти в Кресна, в община Струмяни, в Айтос, в град Карнобат, в Звездец, в Момчилград, в Нова Загора, в община Твърдица, в община Смолян, в Чирпан, в община Димитровград, в община Свиленград, три села в община Елхово, в община Самоков и в други населени места. „Тези имоти обаче са в окаяно състояние, като в момента се прави оценка и за това колко ще струва ремонтът на тези сгради, за да бъдат готови за настаняване на бежанци“, посочи военният министър и добави, че със сигурност необходимите средства ще са над 10 млн. лева.
„Разговарях и с началника на Военномедицинска академия ген. Тонев. Той изрази готовност от страна на ВМА да бъде дарено имущество като спално бельо и ваксини за инфекциозни заболявания. Имат възможност и за предоставяне безплатно на мобилна клинична лаборатория и една хирургична манипулационна“, посочи още Ангел Найденов.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™