сряда, 20 юни, 2018
0

15 603 деца влязоха в класните стаи в област Кърджали

Областният управител на Кърджали Бисер Николов поздрави учениците, учителите и родителите с началото на новата учебна година в СОУ„Отец Паисий” в Кърджали и СОУ „Никола Йонков Вапцаров” в село Бенковски.

„Първият учебен ден е празник за всеки ученик, но носи особена радост за първокласниците. Искам специално да поздравя най-малките ученици, за които днес отваря врата един нов и вълшебен свят – на знанието. Пожелавам  Ви  много радост, много забавления в света на буквите и цифрите, много приятели. Пожелавам много успехи на всички ученици! Пътят на просвещението ще Ви даде нови възможности, ще Ви позволи да избирате своя път”, каза в словото си Бисер Николов.

Той очаква във все повече училища да има интерактивни дъски, повече компютри и таблети. Надява се през новата бюджетна година да бъдат осигурени повече средства за физкултурни салони и игрища в училищата.

Тържествено беше открита новата учебна година днес във всички учебни заведения на територията на областта.  15 603 деца влизат  в класните стаи по прогнозни данни. В три училища се извършват ремонтни дейности и са взети мерки за безопасността на учениците и за нормалното протичане на учебния процес – в Крумовград, Джебел и село Фотиново.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™