сряда, 20 юни, 2018
0

Откриха целодневна детска градина в чернооченското село Лясково

Под звуците на химна на България и  с празнична програма, подготвена от учениците на ОУ „Н. Й. Вапцаров“  и малчуганите от новооткритата целодневна детска градина, започна първия учебен ден в село Лясково, община Черноочене. Към сградата на бившата полудневна градина е изграден нов корпус за занимални, спални помещения, кухненски бокс и сервизни помещения със студио. Осигурено е ново оборудване за спалните помещения и кухненския бокс, а външната фасада и помещенията са оцветени в приятна цветова гама.  Новата придобивката откри кметът на община Черноочене Айдън Осман. Той заяви, че общинското ръководство е откликнало на молбата на десетките родители и допълни, че с това са изпълнили и поет ангажимент пред селото. ЦДГ-то е изградено изцяло със собствени средства и по стопански път, уточни Айдън Осман.

Целодневната градина е и в изпълнение на програмата за обхващане на 5-годишните в задължителната предучилищна подготовка. Тя стартира със записаните 22 момченца и момиченца от село Лясково. Гости на откриването бяха председателят на Общинския съвет Бедрие Газиюмер, кметове на населени места в района, общински съветници, родители и жители на селото.

На територията на община Черноочене училищния звънец днес удари за над 730 ученици. Денят беше най-вълнуващ за 71-те първолаци, които ще прекрачат за първи път училищния праг. На територията на община Черноочене ще функционират едно средно общообразователно училище в  Черноочене, 5 основни училища  –  в Паничково,  Лясково, Комунига, Габрово и  Житница, 8 ЦДГ и  една поледневна градина. Община Черноочене запазва организираното ученическо хранене с поевтиняване, извозването на ученици и учители, както и целево дофинансиране на слети и маломерни паралелки.

Исмет Исмаил

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™