събота, 23 юни, 2018
0

1376 ученици от община Момчилград прекрачиха школския праг днес

Новата учебна година започна с ентусиазъм и много усмивки във всички учебни заведения на територията на община Момчилград. Градоначалникът Акиф Акиф бе гост на церемониите в ОУ „Д-р Петър Берон” и Средното общообразователно духовноучилище  в Момчилград. Заместниците му Ерол Мехмед и инж. Мехмед Мехмед присъстваха на откриването на учебната година, съответно в СОУ „Н.Й. Вапцаров” и ОУ „Васил Левски”  – с. Равен. Секретарят на общината Джейлан Сюлейман чу първия учебен звънец в основното училище „Св.Св. Кирил и Методий” в село Нановица.

Кметът на Момчилград изненада 130 първокласници, които за първи път влязоха в училище с комплект от ученически пособия и детска книжка със стихотворения на български класици. Пожела им училището да се превърне във втори техен дом и да сбъдне най-големите им мечти.

„Скъпи деца, вярвайте на вашите учители, които с любов и търпение ще ви поведат към необятния свят на знанието. В училище ще се научите да търсите и откривате приятелства, ще станете по-самостоятелни, компетентни и уверени в собствените си сили”, пожела кметът на развълнуваните първолаци.

Акиф Акиф се обърна към ученици и преподаватели с думите –  Пожелавам Ви да осъзнаете огромната отговорност, която носите пред бъдещето на община Момчилград! От своя страна, Общинската администрация и аз като кмет на Община Момчилград, ще подкрепяме и насърчаваме всяка една училищна и родителска инициатива.

Новата учебна 2013/2014 година в община Момчилград започна с обновена и освежена училища база, след като през лятото общински училища претърпяха частичен ремонт. Прага на учебните заведения на територията на общината днес прекрачиха 1376 ученика, което е с 44 по-малко в сравнение с миналата година.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™