сряда, 20 юни, 2018
0

ОУ „П.К Яворов” в Кърджали посрещна 407 ученици

С посрещане на училищното знаме и химна на Република България започна тържеството по случай първия учебен ден в ОУ „П.К Яворов” в Кърджали. 407 ученици от 1 до 8 клас се учат през тази учебна година под професионалното внимание и грижи на 34 учители, а за първи път прекрачиха прага на родното школо 44 първолаци. Гост на тържеството бе експертът в общинската администрация Ани Димитрова. Тя поздрави ученици и учители с откриването на новата учебна година: „С вяра в европейското бъдеще и неувяхваща любов към училището, дерзайте към хоризонтите на знанието и прогреса”, каза в обръщението си Ани Димитрова.
Приветствие към ученици и учители направи и директорът на ОУ „П.К.Яворов” Елена Янева. В обръщението си тя се обърна специално към първокласниците: „Мили първокласници, добре дошли във вашия нов дом – училище „П.К. Яворов”. Тук ще се научите не само да четете и пишете, но ще откриете хиляди нови неща за света и за самите вас. А в това пътешествие ще ви водят мили и грижовни учители. Доверете им се! Те ще ви поведат по пътя на знанието”.
Елена Янева поздрави и футболистите на училището – момчетата от 8 А клас, които се класираха на І-во място във „Футболно лято 2013”. Поздравени бяха и момчетата от 5 и 6 клас, които заеха ІV място. „По този начин вие издигате името и престижа на нашето училище”, каза Янева.
„Всяко дете може да успее, стига ние да повярваме в това, но най вече – то самото да повярва в себе си!”, каза още директорът на училището в приветственото си слово.
След това последва музикално-поетична програма, изнесена от възпитаници на ОУ „П.К. Яворов”, в която те показаха своите таланти.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™