петък, 22 юни, 2018
0

100-годишен юбилей отбелязва СОУ „Отец Паисий” в Кърджали

За 100-тен път в историята си, точно в 9,00 часа бе открита новата учебна в най-старото училище в област Кърджали – СОУ „Отец Паисий”. Училищният двор се напълни отново с усмихнати школници, учители, родители, нетърпеливи и малко притеснени първокласници. Десетките букети с цветя неусетно преминаваха от ръцете на учениците в тези на техните учители, а преминаващите в горна степен търсеха новите си преподаватели в очакване да разберат кои и какви ще бъдат те.
По традиция началото на тържеството бе дадено от директора на училището Златко Атанасов. Ученици, учители и родители бяха поздравени и от областният управител Бисер Николов, а поздравителен адрес от името на община Кърджали прочете и зам.-кмета Иван Велев.
Празничната програма продължи с изпълнения на възпитаниците на СОУ „Отец Паисий”.
За поредна година първи в училището влезнаха първокласниците. 120-те малчугани преминаха през символичната шестица и водени от своите първи учителки влезнаха в класните стай.
В СОУ „Отец Паисий” през тази година ще се обучават 1565 ученика. Пет са паралелките на първокласниците. Школото посрещна възпитаниците си с 16 обновени класни стаи, пет нови компютърни кабинета и нова изложбена зала.
На южната фасадна стена на сградата на училището вече е монтиран и слънчев часовник, изработен по идея на възпитаници на СОУ „Отец Паисий” и реализиран заедно с Астрономическа обсерватория „Славей Златев“ в града.
Предстоят и още множество прояви в учебното заведение през оставащите 54 дни до юбилея, сподели директорът Златко Атанасов. Той припомни, че училището вече стартира редица от тях. Издадена бе издадена бе юбилейна марка, реставриран бе и стенописа „Апостолите на България” във фоаието на школото, бе поставено и началото на паисиевата гора.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™