събота, 23 юни, 2018
0

22 училища в община Кърджали отвориха днес врати

22 учебни заведения в община Кърджали отвориха днес врати за започването на новата учебна година. Развълнуваните първокласници – 690 на брой през тази учебна година, получиха книжка с лично послание от кмета на община Кърджали и негов подпис, като част от инициативата „На училище с усмивка”. Това става за девета поредна година. Тази година първокласниците са с 13 повече от миналата. По данни на директорите за учебната 2013/2014 година в община Кърджали учениците са 6800 или с 285 по-малко от предходната учебна година.
Децата на пет години, обхванати в целодневна форма на обучение са 590, а 500 са шестгодишните, които ще посещават подготвителни групи в детските градини. 112 са пък тези, обхванати в подготвителни групи в учебните заведения от общината.
Вече са ясни и параметрите за дофинансиране на поднормативните и слети паралелки. Те бяха гласувани на последното заседание на Общински съвет Кърджали, проведено на 4 септември.  Дофинансирането е общо за 80 поднормативни и слети паралелки 113 568 лева. Всички автобусни ученически линии са уточнени и обезпечени.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™