петък, 20 април, 2018
0

Ивайловград с най-модерно оборудваната детска градина в Хасковска и Кърджалийска области

Ивайловград откри обновена детска градина с най-доброто технологично оборудване /кухненски блок и пералня/ в цяла Хасковска и Кърджалийска област. „Ивайловград вече има най-модерно оборудваната и обзаведена детска градина в Хасковска и Кърджалийска област” , каза кметът на община Ивайловград Диана Овчарова при откриването й, плисвайки по стар български обичай менче с вода и здравец пред вратите на единствената детска градина в града.

След тържествения водосвет, отслужено от отец Здравослав и музикалната програма, изнесена от децата на ОДЗ „Ивайловград” в деня на откриването родители и граждани имаха един час време, „Часът на отворените врати”, за да разгледат изцяло реновираната сграда както отвън така и отвътре.

„Началото на преобразяването на ОДЗ „Ивайловград” започна с първият подписан от мен договор за подобряване на енергийната ефективност по ОП „Регионално развитие“ 2007-2013 г., а за Ивайловград това беше първият проект по Оперативна програма. Лично предизвикателство към самата мен и отговорност на цялата администрацията пред гражданите на Ивайловград” – така определи Овчарова този проект.

Изпълнението на проекта даде възможност сградата да получи Сертификат категория А, съгласно Наредбата за сертифициране на сгради за енергийна ефективност и да намали разходите за топлина.

Втората част от ремонта (включваща промяната вътре в детската градина и на целия двор отвън) стана възможна благодарение осигуряването на  собствени средствата от бюджета на Общината, гласувани от Общински съвет Ивайловград, по предложение на кмета на общината.

„Днес, сме тук – заедно, за да отпразнуваме този миг! Обещахме си го преди повече от половин година, с Вас, да променим условията, в които се възпитават, обучават и играят нашите деца. И го направихме! Децата ни имат едно прекрасно заведение, а нашата детска градина разполага с най-доброто кухненско оборудване и обзавеждане, със съвременни кътове за игра, отговарящи на всички стандарти и норми. Децата на Ивайловград винаги са били приоритет за мен и аз съм безкрайно щастлива, че изпълних поетия ангажимент!” – каза кметът Диана Овчарова.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™