петък, 25 май, 2018
0

Караянчева: Държавата ще финансира ремонта на „Владимир Димитров – Майстора” независимо, че школото е общинско

Това е поредният пример за нехайно и безотговорно отношение към общинската собственост, смята депутатът от ГЕРБ

Днес народният представител Цвета Караянчева и областният управител Илия Илиев се срещнаха с учители и родители от СУ „Владимир Димитров – Майстора”, за да им съобщят, че парите за неотложния ремонт на покрива са осигурени, съобщиха от пресцентъра на ГЕРБ. Училището има 35-годишна история  и обучава над 350 деца с художествени заложби от 1 до 12 клас. Сградата обаче е в окаяно състояние и се нуждае от спешно възстановяване. Средствата бяха издействани от Караянчева в личен разговор с финансовия министър Горанов.

„Пари ще има, но срещу съответната обосновка, техническа експертиза, ясна количествено-стойностна сметка и строг контрол при разходването на средствата”, категорична бе Караянчева. Директорът Ангел Спасов и преподавателите благодариха за бързата и адекватна реакция на държавата и изразиха надежда, че ремонтните работи ще бъдат извършени преди началото на дъждовния сезон, за да се предотвратят течовете на покрива. Заради дългогодишното бездействие на общината, училището е в предаварийно състояние, а всяко забавяне крие риск за здравето на децата и води до оскъпяване на ремонтните работи.

„Това е поредният пример за нехайно и безотговорно отношение към общинската собственост, при положение, че публични средства се пилеят за далеч по-маловажни нужди. Държавата ще финансира ремонта, независимо, че школото е общинско, защото не можем да оставим децата на произвола”, категорична бе Караянчева.

 

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™