понеделник, 18 юни, 2018
0

Представят най-добрите фотоси, отличени в българо-гръцки конкурс

Снимките на момиче в българска народна носия и мъже, пиещи  следобедното си   кафе в родопско село,   са избрани за най-добрите в българо-гръцкия конкурс за фотография, съобщава вестникът от Комотини „О хронос“.  Първата награда е присъдена на снимката на момичето, направена в България. Тя е избрана сред 150 участници в конкурса  от двете съседни страни . Втората награда  е за  фотография на група мъже в селско  кафене,  увековечен Стергиос Тсиокас .

Фотоконкурсът под надслов  « Насърчаване на красотата на трансграничния регион и неговите хора – Насърчаване на красотата на кръста и нейния народ “ предостави възможност на любители ентусиасти фотография да се конкурират , показвайки снимки  от Гърция и България.

Утре кърджалийци  ще могат да разгледат най-добрите фотографии от България и Гърция, участвали в конкурса „Популяризиране на красотата на трансграничната област и нейните хора“. Изложбата ще бъде открита в  17 часа в Регионалния исторически музей в Кърджали.

Конкурсът беше организиран за втора година от Управляващия орган на Програмата за европейско териториално сътрудничество „Гърция – България 2007-2013“, с подкрепата на Съвместния технически секретариат на Програмата и на Националния партниращ орган в България.  32-ма фотографи от България и 16 от Гърция представиха 140 творби. Най-добрите 70 от тях бяха представени от 13 до 16 септември в Комотини, от 20 до 23 септември включително те ще бъдат изложени в Кърджали.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™