събота, 23 юни, 2018
0

От Кърджали тръгва инициативата „Обичай и заключи“

Евродепутатът  Моника Панайотова даде  в Кърджали началото на инициативата „Обичай и заключи“, посветена на любовта и толерантността между хората от всички възрасти. Инициативата ,която е  популярна в много европейски държави,  у нас тепърва прохожда. Идеята е, заключвайки обичта си с катинар на публично място, хората да отправят послания за щастие, хармония и единство към целия свят, да насърчат любовта и разбирателството помежду си, независимо от своята възраст, пол, етнос и религия и да провокират същите чувства у околните.

Всички ние сме едно цяло, едно огромно семейство, а Европа е нашият общ дом, в който различията ни сплотяват. Европа винаги е призовала към толерантност между различните народи, поколения, социални групи и т.н., затова тази инициатива е посветена на общочовешките и общоевропейските ценности – мир, любов, взаимоуважение и разбирателство, заяви Моника Панайотова. Обичай и бъди толерантен,  бе пожеланието на евродепутата към жителите на родопския град.  Моника Панайотова заключи символично посланието си върху метална арка в Градската градина. Десетки кърджалийци  тази вечер   „заключиха“ с катинар желанията си.

Кърджали е първият  град в страната,  в който тази инициатива  се реализира.  Тя се осъществява със съдействието на МГЕРБ в Кърджали. На събитието тази вечер присъстваха депутатът от ГЕРБ Цвета Караянчева, бившият областен управител Иванка Таушанова,  общинските съветници Веселина Юрукова и Илия Илиев.

В тези времена на бездуховност и омраза е хубаво в град като Кърджали да се осъществи такава идея, защото няма нищо по-хубаво от любовта. Нека бъдем много позитивни и толерантни, защото е хубаво когато подадеш ръка, хубаво е когато обичаш, защото любовта е най-съкровеното чувство, което топли не само сърцата, но и душите, обърна се към кърджалийци  Цвета Караянчева и призова стената с катинарите  да стане символ на толерантността, любовта и човеколюбието.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  24.09.2013 at 11:29

  дива глупост е тая инициатива

  0
 2. Анонимен...

  23.09.2013 at 20:13

  нямат си работа тези евродепутати

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™