събота, 23 юни, 2018
0

Кампания за бивши пушачи организира РЗИ в Кърджали

РЗИ – Кърджали ще се включи в европейската кампания  „ЕКС ПУШАЧИТЕ СА НЕУДЪРЖИМИ”.  Тя ще се проведе на 26 септември 2013 г., определен за Ден на екс пушача с цел да се поощрят бившите пушачи от цяла Европа. Кампанията е инициирана от Европейската комисия и предлага безплатна помощ за отказване на цигарите чрез iCoach, безплатен онлайн инструмент за отказване на цигарите, основан на задълбочени научни изследвания и клиничен опит на психолози и комуникационни експерти.

До момента близо 400 000 мъже и жени от цяла Европа активно са потърсили подкрепа в борбата си с цигарите чрез регистрация в основния иструмент на кампанията – iCoach (www.exsmokers.eu).

В Кърджали кампанията ще  започне в 10 часа и ще продилжи два часа. Пред община Кърджали (близо до паметника на Васил Левски) ще се проведе безплатно измерване на въглеродния оксид в издишания въздух и количеството на карбоксихемоглобин в кръвта на пасивни и активни пушачи и ще им бъде дадена възможност да ползват iCoach безплатен онлайн инструмент за отказване на цигарите (попълване на въпросник за пушачи). Ще бъдат разпространени и информационни материали.

Партньори на РЗИ в кампанията са Общинска администрация и Кафе – клуб „Бакарди”.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™