сряда, 20 юни, 2018
0

В Момчилград отбелязаха 105 години от обявяването на Независимостта

Отбелязването на 105-годишнината от провъзгласяването на Независимостта на България събра пред Мемориала-Костница в Момчилград граждани, представители на местната власт , ученици и учители.  Тук бяха народният представител Ердинч Хайрула, зам.-кметовете на община Момчилград Ерол Мехмед и Севдалин Огнянов, секретарят на общината Джейлан Сюлейман.

Зам.-кметът Ерол Мехмед поздрави с празника своите съграждани с думите: „Присъствието ни тук в този празничен ден не е само знак на признателност към миналите поколения, но е и наша изразена готовност и воля да съграждаме настоящето и подготвим бъдещето н нашите потомци. Ние сме народ с дълбоки корени и се гордеем с историята и със силата на дедите ни.” Той подчерта, че България отново е част от общоевропейската съдба, култура и история. „Заедно с другите народи от Стария континент сме обединени в търсенето на общото начало и солидарността. Нека сме единни в името на добро и успеха н нашия град, в името на силна, независима и просперираща България”, завърши Ерол Мехмед.

Тържествената програма продължи с изпълнението на народни песни и танци на самодейци от Обединен детски комплекс-Момчилград.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™