събота, 23 юни, 2018
0

Джамбазки: Възразяваме срещу поведението на Турция, която протежира каналджийството

Остро възразяваме срещу поведението на Турция, която на държавно ниво протежира каналджийството и прехвърля на българска  територия средно по 90 бежанци на денонощие. И това  се случва при положение, че има двустранна спогодба и задължение всеки,  преминал нелегално границата в рамките на 24 часа,  да бъде върнат обратно. Безволевото българско правителство не е поставило достатъчно остро  този въпрос , причината е, че една трета от управляващата коалиция са представители на  протурско управляващата партия ДПС,  заяви днес в Кърджали зам.-председателят на ВМРО Ангел Джамбазки.   На всеки пострадал от война и на семейството му се дължи хуманно човешко отношение и грижа, но като държава категорично  не приемаме възможността  да издържаме граждани на Чад, Кот д’Ивоар,  Сиера Леоне и Алжир. Според  Джамбазки емигрантите от Африка, съставляват повече от половината, преминаващи нелегално държавната ни граница с Турция. А нашият вътрешен  министър не отговаря на въпроса, защо  те не се връщат на Турция. В  Гърция няма такъв  проблем, защото е изградено защитно съоръжение по границата.   Според  Джамбазки българската граница е като разграден двор. 45 гранични полицаи пазят 270 километровата граница с Турция,  а 1800 са по гръцката.  България трябва да възстанови  охранителните съоръжения по границата така,  както са направили Гърция и Румъния, които с европейски средства пазят своите интереси, категорични са  от ВМРО.

Кметът на Момчилград   е заявил , че иска да приема  имигранти. Това  би променило  демографската картина в общината и няма как да не се превърне в проблем  в бъдеще, посочи Джамбазки.  От  почти година потокът от бежанци у нас  се увеличава  с всеки ден. Какъв е броят им и колко ще ни струва това. Колко време ще останат  у нас, питат от ВМРО и са категорични, че България е буферна зона, която  спира имигрантите  от други страни към Европа.

От ВМРО са категорични, че след вчерашната блокада на турската граница ще продължат със по-сериозни мерки,   ще настояват да бъде затворена границата с Турция. Защото заради  бежанците страната ни я очакват години на несигурност, социално напрежение и битови конфликти.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  23.09.2013 at 20:07

  Никакви бежанци тук, да си стоят в Турция

  0
 2. Християнин

  23.09.2013 at 20:05

  Нека приберат в Момчилград християните, ще се съгласи ли кметът?

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™