понеделник, 18 юни, 2018
0

ВМРО ще поискат проверка на назначенията на държавните служители в Кърджали

От ВМРО ще поискат проверка на конкурсите, с които са назначени служителите в общинската и областна администрации, както и в държавните предприятия. Това обяви днес в Кърджали зам.-председателят Ангел Джамбазки. Вчера той и регионалният координатор на партията за Стара Загора, Хасково и Кърджали Антон Антонов  са се срещнали със свои симпатизанти от родопския град.  Взето  е решение до месец да се възстанови местната структура.  Липсата на работа  и перспектива е прогонила  много от членовете  на ВМРО  от Кърджали, споделиха двамата. Не приемаме един град  да бъде оставен на една партия , особено на  такава като ДПС. Надяваме се да привлечем добри български родолюбци,  а в следващия общински съвет да имаме представителство, за да  се разбие моделът на двупартийност на БСП и ДПС, заяви Джамбазки.

На срещата  на зам.-председателят на ВМРО с кърджалийци  са поставени много въпроси – за дискриминация при назначаването на работа,  за проблеми в сферите на  здравеопазване, спорта, за това   как се харчат парите за култура,  какви средства се отделят за отбелязването на празниците в града.  Кърджалийци са споделили, че в  частни турски фирми назначават само  владеещите турски език.

Ще поискаме отговор от кмета Хасан Азис  как са назначавани служителите в администрацията, какъв е образователен статус на назначените служители, какво е нивото на владеене на български език. По закона за достъп  до информация се надяват да получат отговор на поставените въпроси в предвидения  срок. До нас достигат сигнали за неправомерно отстраняване на хора без да се спазва конкурсното начало, затова ще използваме всички законови начини, за да защитим правата на потърпевшите, каза Антонов.  Убеден съм, че има политически назначения, но това трябва да се докаже,  заяви още  Джабмазки.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  23.09.2013 at 20:10

  Да започнат със заместниците на кмета

  0
 2. Анонимен...

  23.09.2013 at 20:03

  Крайно време е някой да го направи

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™