понеделник, 18 юни, 2018
0

След отварянето на „Маказа“ туристите във Фанари са двойно повече

В края на туристическия сезон вместо намаляване на потока от туристи в Северна Гърция,  те са станали повече   с  20-30% в сравнение с други години. Причината е  откриването на граничния пункт „Маказа“, се казва в репортаж на гръцкия вестник „О хронос“. Предприемачите от крайбрежното село Фанари са доволни, че работата им се е увеличила значително през септември , месец  по принцип „мъртъв“ ,  защото дори и хората, които притежават  къщи край морето, си тръгват . Още от първия  ден, в който бе отворен пунктът, се почувства разликата, казва собственика на хотел  Насос Тцукас.  Ако  това беше станало през юни, повечето туристи биха донесли и 40-50 %  по-голям оборот за всички предприятия, категоричен е той.  Констатациите на хотелиера са, че българите идват 3-4 пъти в Гърция за по  4-5 дни. Гръцките хотелиери обаче не могат да се справят с нашествието от комари, които прогонват посетителите в заведенията вечер,  а баровете  и таверните  се принудени  да затварят рано заради нашествениците, които прогонват туристите. Това е лош имидж за нашите хотели и заведения ,  автоматично губим потенциални клиенти,  казва Насос Тцукас.

Туристически оператори  си дават сметка, че  туристите, които идват тук, не  са нито от Англия , нито Франция. , 90 % от посетителите , които идват  във Фанари, са от България, Румъния и Турция. Тази година след опростяване на визовите процедури  е имало голямо увеличение на  потока  туристи от Турция , дори  само за  събота и неделя.  Местните  туроператори  се възползват  от това, че  турците имат  голям религиозен и културен интерес към техния регион, споделя хотелиерът.

Чуждестранните граждани, които вече са били във Фанари, още от сега са направили резервации за лятото на 2014 година. Според Насос Тцукас резервации вече има не само на хора от България , но и от Румъния и Турция.  За професионалния туризъм  отварянето на граничния пункт „Маказа“ е една чудесна възможност,  доволни са хотелиерите от Фанари.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™