понеделник, 18 юни, 2018
0

Местан: ГЕРБ заменят политиката със самоцелен тарикатлък

„ГЕРБ заменят политиката със самоцелен тарикатлък и продължават да губят образа си на конструктивна партия“, каза лидерът на ДПС Лютви Местан след провалените дебати за първия вот на недоверие на правителството.

Според него няма логика да внасяш вот и след това да не се регистрираш. Според Местан с акта си ГЕРБ целят да покажат отново, че БСП и ДПС нямат мнозинство, „Но това е неоспорим факт“, възкликна Местан, „който сме признали още при сформирането на правителството. Убеден съм, че дори при тези изначални дефицити правилно съставихме кабинета Орешарски“, каза той.

„Народната любов към Бойко Борисов отмина, но тя не е никому дадена завинаги – затова партиите сме временно в управлението. Това е очарованието на демокрацията“, каза Местан. Той изрази надежда утре ГЕРБ да се регистрират. „По регистрацията ще познаете кой има сериозно отношение към този парламентарен акт на опозиционност“, добави Местан.  По повод обявеното от Борисов, че вотът е успешен, лидерът на ДПС каза с ирония: „Поздравявам го за успеха“.

По повод възникналите тълкувания в кулоарите дали при провал на дебатите и утре вотът ще пропадне, Местан напомни, че по закон дебатите са не по-рано от 3 и не по-късно от 7 дни след внасянето на вота, а утре изтича седмицата.

http://www.standartnews.com

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени