понеделник, 18 юни, 2018
0

Ученици от Кърджали тръгват на поход „По стъпките на Българската армия”

Близо 200 ученици от туристически отряди в област Кърджали ще се включат в похода „По стъпките на Българската армия”  на 28 и 29 септември.  Походът е организиран от Областния инициативен комитет за честванията по случай 100 години от Балканските войни.  Туристическите отряди на ГПЧЕ „Христо Ботев”, СОУ „Отец Паисий”, ОУ „Св. св. Кирил и Методий” от гр. Кърджали и СОУ „Васил Левски” от гр. Крумовград ще почетат паметта на загиналите и ще положат венци пред паметниците на героите – паметника на загиналите през 1912–1913г. в с. Пчеларово, паметника на генерал Делов, Костницата на загиналите в Руско-турската и Балканската война и паметника на генерал-майор Никола Генев в гр. Момчилград, паметника на руския лагер, паметника на загиналите през 1912г. при Маказа.

Към туристическите отряди ще се присъединят и ученици от  Момчилград, Ардино, Кирково и Черноочене. Участниците в похода ще нощуват в  националния ученически лагер за военно обучение край с. Широко поле, където ще се организират военни игри под ръководството на Минчо Гумаров.  Полковник Владимир Лалов от Министерството на отбраната ще предвожда колоната. В похода ще се включат и представители на Регионалния инспекторат по образованието, на Туристическото дружество, Военния клуб, Областна администрация Кърджали.

На 29 септември в 17 часа участниците в похода ще положат венци и цветя пред Паметника на освободителите в Кърджали. Областният инициативен комитет кани гражданите да присъстват на церемонията.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™