сряда, 25 април, 2018
0

Назми Мюмюн: Скоро България ще има почетен консул в Измир

БСП активизира работата си сред българските граждани в Турция, съобщи Назми Мюмюн, член на Националния съвет на БСП и председател на групата за работа с изселническите организации в Република Турция. През миналия месец са били проведени срещи с лидерите на организациите в Истанбул, а в Измир – с председателят на „Балгьоч“ Сюлейман Пехливаноглу. През следващата седмица предстоят нови разговори в Турция, каза Назми Мюмюн. В работата си с българските граждани в южната ни съседка БСП разчита не само на вече създадените контакти с тях, но и на взаимодействието с Народно Републиканската партия ( CНР) – основната опозиционна сила в Турция, се казва в прессъобщение на БСП в Кърджали.

Скоро България ще има почетен консул в Измир, съобщи още Назми Мюмюн. Процедурата по съгласуване между външните министерства на България и Турция вече е към своя край. Турция е изразила съгласие за наш почетен консул в Измир, а България – за почетен консул на Анкара в Шумен. До тази стъпка се е стигнало след многобройните настоявания на нашите изселнически организации за улесняване на българските граждани в Турция.

В  Измир и района около него живеят близо 100 000 наши изселници и сега за най-малката справка трябва да пътуват или до Истанбул, или до Анкара. Още с предлагането на Кристиян Вигенин за външен министър на България ние разговаряхме с него и отправихме молба за ускоряване на процедурата за почетен консул в Измир. Вигенин е член на групата към Националния съвет на БСП за работа с изселническите организации в Турция и успя бързо да се справи с поставената задача, каза Назми Мюмюн.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™