събота, 23 юни, 2018
0

Военното обучение се завръща, обяви министърът пред ученици от Кърджали

Военният министър Ангел Найденов обяви, че от 1 декември за 9-и и 10-и клас се въвежда програма за начално военно обучение.  „Вашите преподаватели ще ви дадат познания за Българската армия и ще придобиете начални умения, които се надявам да развивате и допълнително с увереността, че служите на Родината и на българския народ“, посочи той пред ученици от София и Кърджали, които посетиха ведомството в рамките на инициативата „Един учебен час в Министерството на отбраната“.

На срещата с по-големите ученици той обяви: „Разбрах, че вече сте преминали обучение по начална военна подготовка като свободноизбираем предмет в училище. Надявам се, че много от вас ще имат като своя амбиция един ден да станат или професионални войници или кадрови офицери“.

Към момичета пък Найденов се обърна с думите: „В момента в Българската армия служат около 14% военнослужещи жени, което е от порядъка на 3000–4000, и вие имате своя шанс“.

МО шефът изрази надежда посещението на учениците в Министерството на отбраната да провокира интереса им към Българската армия.

„Със сигурност сте усетили атмосферата, която носи сградата на Министерството на отбраната като архитектура, като излъчване и символика. Надявам се, чрез военните символи, които сте видели, да сте станали съпричастни към военната история на България.

Надявам се, че това посещение ще остави у вас незабравими впечатления, ще обогати познанията ви и ще ви направи съпричастни към героичните страници в историята на българската войска“, обърна се министърът към учениците.

http://www.dnes.bg

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™