петък, 20 април, 2018
0

Пуйката остана зад решетките

Валентин Кирилов – Пуйката остава зад решетките. Това реши Районният съд в Кърджали и отказа да пусне перничанина под домашен арест, въпреки настояването на защитата. Валентин Кирилов е обвинен в участие в обира на обществения трезор в областния град, извършен на 4 януари т.г.

Със същото обвинение в следствения арест в областния град бяха задържани още четирима души. Росен Драгомиров – Синбад бе пуснат пръв с мярка «домашен арест“. След него следствието напуснаха Славчо Мегеров – Магера, Хубен Митев и Явор Воденичаров – Циката. Очаква се адвокатът на Пуйката да пледира в Окръжния съд за промяна на мярката му «задържане под стража“ в по-лека.
Групата на Валентин Кирилов-Пуйката прибра хилядарките и злато за 50 000 от инкасо автомобил с въоръжен грабеж на 28 февруари 2007 г. Преди да им направят засадата, двамата охранители заключили колата на банката и отишли да вземат парите от оборота в “Техномаркет” – Божурище, пише “Стандарт”.
През това време две неизвестни лица разбили задната врата на инкасо автомобила и откраднали торбите с парите. Единият от охранителите се върнал и започнал да стреля. Бандитите изпуснали единия сак с пари отвърнали на стрелбата и духнали с пернишката автомобилна класика “Фолксваген Голф”.
По-късно полицаи открили колата – подпалена край пернишкото село Мало Бучино. В нея били и част от вещите на крадците, сред които и маска за лице. От нея снели и ДНК на един от заподозрените. След това полицията обяви за издирване Валентин Кирилов-Пуйката и Николай Мирчев, двамата от Перник, и Велизар Янков от София. След известно време при мистериозна и скандалната кражба на десетки дознателски дела от Столичната дирекция на полицията обаче изчезна и папката за обира пред “Техномаркет” – Божурище.
Три години по-късно Пуйката се завърна от гурбет в Испания и се предаде доброволно. Срещу бандата започна досъдебно производство, но по-късно папката с материалите изчезна от столичната полиция. Пуйката и аверите му бяха освободени заради недостатъчни доказателства.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™