понеделник, 18 юни, 2018
0

Пътят от спирка „Джебел“ до Подкова ще е готов до десет дни

До десетина дни трябва да е готов пътят от Подкова до спирка  „Джебел“ , казват строителите. В момента се работи по свързването на новия път с този, който води към граничния пункт „Маказа“ .  Вече е асфалтиран мостът над река Върбица край Подкова, който  трябваше да бъде удължен със 120 метра, заради  изместване коритото на реката.  Правят се осемте  тунела, през които  да преминават селскостопански животни, за които се наложи допълнително проучване и проектиране. Готов е и мостът край село Върбен, трябва да се изчака технологичното време за съхнене на бетона.

Пътната отсечка ще бъде готова до края на септември,  обяви  в средата на юли областният управител Бисер Николов  при посещението у нас на Константинос  Кацимигас, изпълнителен секретар на област Източна Македония и Тракия.  По-късно от пътната агенция обявиха, че строителството ще завърши  през октомври.

Гръцкият гост Кацимигас  препоръча  да се помисли за разширяване на пътя за Маказа от наша страна,  за да  е пълноценна част от трансевропейския коридор.   Четирилентов  с разделителна ивица по средата, такъв трябва да е пътят до границата по европейски стандарти,  бе категоричен гостът от Гърция.

Шофьорите  тръгнали по пътя към границата с Гърция през Маказа недоволстват, че на много места  са махнати мантинелите, за да могат местните за  стигат по-лесно  до нивите си. Крави се движат необезпокоявани по шосето, факт са вече и първите катастрофи с животните . От пътната агенция поясниха, че  поставянето на  мантинелите  е задължение на Областното пътно управление.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™