сряда, 20 юни, 2018
0

Славейковци очакват министъра на отбраната Ангел Найденов

Министърът на отбраната Ангел Найденов обеща пред ученици от СОУ „Петко Рачов Славейков” в Кърджали да посети училището, единствено в България с военнополеви лагер. Уверението на министъра бе получено по време на посещение във военното министерство на представителна група ученици от най-голямото училище в Южна България.

Славейковци бяха посрещнати любезно и разведени из сградата на министерството, включително заседателната зала. Докоснаха се до военната история на България. Бяхме стъпили на персийски килими от XIX век и с интерес слушахме разказа за изграждането на сградата и разглеждахме внушителните стъклописи, красящи я отвътре. Разведоха ни из дългите коридори на Министерството,по стените на които бяха окачени военни снимки, показващи българската армия и нейните оръжия през годините, споделиха ученици от престижното кърджалийско училище.

Влязоха и в личния кабинет на министъра, където заедно с министър Ангел Найденов бе и директорът Милко Багдасаров. Учениците разговаряха с министъра за предстоящото от декември въвеждане на теми за начално военно обучение в българските училища.

Осмокласничките Йоанна Димитрова и Стилияна Аврамова взеха интервю от министъра за училищния вестник. С това завърши един учебен час в Министерството на отбраната.  Славейковци разказаха възторжено за посрещането, за интересната програма и бяха впечатлени от обстановката. На излизане те погалиха двата лъва в министерството. Преди да тръгнем ни разказаха за едно поверие, според което, ако погалим лъвовете, които стоят от двете страни на централното стълбище, ще се върнем отново там, обясниха учениците.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™