събота, 23 юни, 2018
0

Комотини залага на туризма за хора с увреждания

След откриването на граничния пункт „Маказа“ потокът от туристи в Комотини се е увеличил значително. Общината търси възможности да привлече още повече чужденци и  залага  на туризма за хора с увреждания,  категоричен е кметът  на Комотини  Йоргос Петридис.  Той  е обявил това намерение на конференция  по проекта „Иновативно и екологично чисти мрежа за развитие и насърчаване на предприемачеството » , проведена в Комотини.  На нея са присъствали  представители на туристическия бранш от няколко градове в Гърция и от община Кърджали .

След отварянето на границата Комотини  е  остава в центъра на туристическия поток и трябва на всяка цена да се използват  тези предимства.  Основните усилия на общината  според   кмета Йоргос Петридис   би трябвало да бъдат насочени  към хората, които не могат да намерят  точно този туристически продукт в други области на Гърция. Пример за това са хора с увреждания. За постигането на тази  си цел общината е инвестирала в достъпна инфраструктура .  Това е знак , че ние сме напреднали в това отношение, но трябва да положим  повече усилия, подчертава кметът.  Не е достатъчно да има само публична инфраструктура,  частната инициатива  също трябва да осъзнае, че това е възможност  за устойчиви бизнес печалби.

В периоди на икономически затруднения Йоргос Петридис   призовава правителството да инвестира в чистотата на града или осигуряването на паркоместа  в центъра  на Комотини, за да  се привличат туристи .

Представителите на туристическия бранш  коментират, че отварянето на  граничния пункт  между Гърция и България е окуражаваща стъпка. И са категорични, че е недостатъкът  забраната за  преминаване на тежкотоварни автомобили над 3,5 тона. Как туристи от континенталната част на Европа  ще идват тук, след като няма да могат да преминават  туристически автобус, недоволстват  те.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен...

  02.10.2013 at 16:46

  tuka sme 100 godini nazad

  0
 2. Анонимен...

  02.10.2013 at 16:00

  a tuka ne mogat da opravqt daje obshtestvenite sgradi….

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™