сряда, 20 юни, 2018
0

Три глоби от по 2000 лева ще плати „Пътно поддържане“ за забавянето на заплатите на работниците

Окръжният съд в Кърджали потвърди три наказателни постановления на Инспекцията по труда, наложени на  фирма  „Пътно поддържане“.  С тях са наложени глоби от по 2000 лева затова, че дружеството не е платило  забавените  заплати на работниците си, въпреки направеното  от инспекцията предписание.

Едната санкция е за това, че  работодателят  не  е платила заплатите  на 29 работници и служители за  август 2012 г.  Другите са  за неизплатени възнаграждения за ноември 2012г. на 39 работници и служители, а към 22  март 2013 г. все още заплатите си са чакали 27 работници.

Юристите на  „Пътно поддържане“ са обжалвали  постановления за глоби с мотива, че възнагражденията вече са изплатени.  Съдът  обаче е приел, че  решенията на Инспекцията по труда са правилни и законосъобразни.  Магистратите са категорични, че фирмата е извършила нарушение на Кодекса на труда, а при определяне на размера на санкцията правилно са отчетени  фактите –  дългият период от време, през който работниците  са били лишени от полагащите им се средства,  както и това, че част от заплатите  си са взели  само няколко  работника.

2 коментара

2 коментара

 1. Анонимен

  02.10.2013 at 23:38

  nishto nqma da plati

  0
 2. Анонимен...

  02.10.2013 at 17:13

  mnogo samnitelno da gi platqt

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™