събота, 23 юни, 2018
0

Излзе от печат романът на Петя Караколева “Сърцето на солта”

Излезе от печат един от неиздадените романи на Петя Караколева  “Сърцето на солта”. Това е първата книга от колекцията „Петя Караколева“,  която има намерение да издаде сестрата на талантливата кърджалийска писателка Тамара Караколева. Идеята е  в нея да бъдат събрани прозата и поезията на Петя за възрастни. Оформлението на книгата е на Петър Анастасов, който е и издател, а рисунката на корицата на заслужилия художник  Лилия Пр. Сокуренко. Романът се издава с финансовата подкрепа на Румяна Капинчева, лауреат за 2012 година на Националната литературна награда „Петя Караколева“.

Повече от 20 години не са издавани книгите  на Петя за възрастни. Книжките  й за деца Тамара Караколева успява да издаде с помощта на нейните приятели, средствата са оскъдни и затова те  са без илюстрации.  С продажбите от романа  “Сърцето на солта”  Тамара  се надява да осигури средства  за  издаването на следващата  книга от колекцията.  Ако   начинанието й успее  книгите, които ще видят бял свят ,  са романите   на Петя „Небе за безбожници“, „Мъжете на Йона“,  „Не избивайте бездомните кучета“,  „Къщата сутрин“ – роман за Кърджали І част; „Свестен човек ти казвам“ – ІІ част на романа за Кърджали и  „Седем живи Марии“ . Две от стихосбирките са готови –   „Не насилвай ястреба на кука“ и „Хуните нападат призори“.

На 1 ноември – Деня на будителите община Кърджали  ще връчи наградата за детска литература на името на Петя Караколева. Ден преди това ще бъде премиерата на книгата,  ще я представи издателят й Петър Анастасов.
Откъс от книгата може да прочетете тук.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™