сряда, 25 април, 2018
0

Преподавателите на СОУ „Йордан Йовков” с по-висока квалификация

ИНФО Клуб Журналист
През месец август и в началото на новата учебна година / 30.09 – 04.10/ осемнадесет педагози от СОУ „Йордан Йовков” участваха в обучение по проект „Квалификация на педагогическите специалисти“, ОП „Развитие на човешките ресурси“ с бенефициент Министерство на образованието и науката. Учителите повишиха своята квалификация по три направления: „Обучение на педагогически специалисти за работа с деца и ученици със специални образователни потребности (СОП)“; „Обучение на педагогически специалисти за формиране на знания, умения и компетентности за работа в интеркултурна среда“ и „Обучение на педагогически специалисти за формиране на знания, умения и компетентности за оценяването на учениците“.
Според г-жа Д. Харитова, обучението за работа с деца със СОП отчете необходимостта от преодоляване на стигмата и съпротивите на приемащата среда -педагози, непедагогически персонал, родители, деца, по отношение на детето със СОП и повиши информираността и компетентностите на преподавателите при включването на детето със СОП в общообразователното училище.
Г-жа Н. Керезова, участвала в квалификацията за работа в интеркултурна среда, отбеляза, че проектът е обърнат към приобщаващото образование на малцинствата чрез приложение на успешни етносоциални практики и технологии в интеркултурна среда и изграждане на социокултурна компетентност у педагогическите специалисти в професионален и личностен план.
Г-жа Н.Михайлова сподели, че обучението по третото направление е било насочено към преодоляване на дефицитите при текущото оценяване на знанията и уменията на учениците, самооценката, оценяване на неформалното учене, на междупредметните връзки и самостоятелното учене.
Участвалите в обучението ще получат сертификат за педагогическа компетентност след разработване и защита на курсова работа по съответната тематика.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™