петък, 22 юни, 2018
0

Обучават интерактивно първолаци в СОУ Черноочене

ИСМЕТ ИСМАИЛ

24 първолака от Средно общообразователно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене представиха пред родителите си, своите качества за интерактивно усвояване на уроците благодарение на използван софтуерен продукт „Envision”л Програмата е разработена за целите на началното и основното образование от екип студенти – от Tехнически университет – София. Тя е известна още и като „Един компютър-много мишки“ поради това, че за реализирането му е необходим 1 компютър, 1 проектор за целия клас и по 1 мишка за всяко дете.

Колко е 5+8, пита учителката Миглена Божинова. Но този път първокласниците не записват отговорите просто в тетрадките си, а натискат с курсора на мишките върху правилния отговор.  Задачата се решава в екип с помощта на обща електронна платформа и компютърни мишки за учениците. Верните отговори дават точки и накрая на часа всички виждат кой колко е събрал. Системата показва името на отговорилия пръв.

Децата се забавляват, движат се активно, а вниманието им е приковано върху задачите. Преживяват емоционално урока и това им помага да развият уменията си. Работят в екипи и се конкурират помежду си. Така те имат много по-голяма полза от упражнението, отколкото ако просто седят мирно на чиновете си с учебник и тетрадка пред себе си, каза помощник директората на СОУ „Христо Смирненски“ Яна Делчева. Тя съобщи, че за първи път „Envision” е използван през миналата учебна година сред тогавашните четвъртокласници. Те също бяха сред първолаците, за да помогнат на първолаците. Сега сме обучили и учителката Бирсен Мюмюн, а целта ни е да използване софтуерния продукт и в другите класове от СОУ-то, каза Делчева.

Идеята на електронните платформи е да са инструмент в помощ на учителя и не заместват класическите учебници. Ефектите от тях обаче бързо се виждат – учениците са много по-концентрирани и ангажирани в часовете.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™