четвъртък, 24 май, 2018
0

Ловци протестират пред Горското в Момчилград срещу отказа да заверят билетите им

Утре излизаме на лов за глигани без билети, заканиха се те

Ловци от дружинката от Биволяне излязоха днес на протест пред Горското стопанство в Момчилград. Поводът е, че 32-та членове на ловно – рибарско сдружение „Ахрида“ не могат да излязат утре на лов , защото не са заверени билетите им. Проблемът възниква след като площта, където са ловували е дадена сдружение „Родопи“ . Разделихме се с колегите преди две години, регистрирахме наше сдружение в Ямбол и продължихме да ловуваме една година, поясниха протестиращите. От около година не са заверявани билетите им, която не им позволява да ловуват.
Събрани са вече 8 папки с документи по този проблем. Къде ли не сме се жалвали досега. Ако не ми заверят билета днес, утре ще обява гладна стачка, закани се един от ловците.
Утре ще излезем на лов без заверени билети, бе категоричен Бойко Синапов, съпредседател на сдружението. Той разказа, че при разговор с директора на Горското стопанство в Момчилград Айхан Мюмюн е бил пратен в партийната централа на ДПС, за да бъде разрешен проблемът. Не виждам защо ще ходя там, за да мога да ловувам. Нека властите си сверят часовниците. Оказва се, че ако се разберем с ДПС, ще ловуваме, иначе няма да може, добавя Синапов. Ако сме в нарушение и сме лишени от права, би трябвало да ни вземат билетите, а не да отказват да ги заверят, недоумява Синапов.
Сезирали са всички институции, които имат отношение към проблема на ловното сдружение. Неправомерно над 30 човека са лишени от право да ловуват. И то заради тоталния монопол на една партия. Ние сме в правото си и ще се защитим, категорични са протестиращите.
В Административният съд в Кърджали още през април тази година е заведено дело с искането да разпоредят ни бъдат заверени ловните билети, поясни Димитър Стойчев, председател на Ловно –рибарско сдружение „Ахрида“ – Ямбол. Все още решение няма. Той бе категоричен, че над тях се извършва произвол въпреки, че са изпълнили всички условия за ловуване.
През август миналата година назначиха за директор на Горското стопанство Айхан Мюмюн и той не ни заверява билетите, казва, че изпълнява нареждания отгоре. През октомври година започнахме лова, до средата на ноември ни спряха, след многобройни проверки от полицаи, горски. Интересът да не ловуваме е на Мехмед Шевкет, организатор на лова в сдружение „Родопи“. Той издава бележки, твърдят протестиращите. Аз съм депесар и уважавам партиите, но нека се разберат и решат проблема. Обжалвахме , но решение на министърът не можело да се обжалва, недоволства Ергун Бахри, с 18-годишен ловен стаж.
Председателят на сдружението Димитър Стойчев, съпредседателят Бойко Синапов и зам.-председателят Шукри Халит разговаряха и днес с директора на Горското стопанство Айхан Мюмюн. Излязоха разочаровани, че усилията им отново удрят на камък и се заканиха, че утре  ще ловуват  без заверени билети. Айхан Мюмюн отказа коментар пред медиите с мотива че в момента се води дело.

4 коментара

4 коментара

 1. Анонимен...

  10.10.2014 at 20:45

  ДПС – крадци и педераси.

  0
 2. Анонимен...

  10.10.2014 at 19:15

  Даидат да ловуват в ЯМБОЛ. ТЕ неса местни с какво право ще ловуват там

  0
  • Анонимен...

   11.10.2014 at 10:47

   Биволяне в Ямбол ли е бе?

   0
 3. Анонимен...

  10.10.2014 at 18:35

  t0va sa palni gluposti niama takova sdrujenie=

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени