понеделник, 18 юни, 2018
0

Борци и малчугани поддържаха настроението на празника на Черноочене

Представители на Младежки спортен клуб от турския град Люлебургаз, между които и девойки, участваха за втора поредна година в традиционните народни борби по време на Селищния празник на Черноочене. Над 20 мъже, юноши и деца премериха сили в турнира, проведен на местния стадион „Искра“. За титлата „Баш“ като награда имаше овен, а за останалите парични награди.
Печелившите бяха поздравени от кмета на Община Черноочене Айдън Осман.
По време на празничната програма възпитаниците на Целодневна детска градина „Знаме на мира” – с. Черноочене представиха музикален спектакъл, в който се включиха дори най-малките. Под ръководството на своите учителки, те бяха подготвили с много обич празнична програма.
Малките рецитираха стихотворения, играха в различни сценки и танци, и пяха песни. Изявите им непрестанно събраха овациите на.
По традиция, всяка година през втората седмица на месец октомври, селото се преобразява. Търговци с шарени сергии с балони, играчки, захарен памук и пуканки заеха своите места. Селото зашумя, изпълни се с детски смях от примамливите стрелбища и въртележки.
Местен оркестър от Черноочене поддържаше ритъма на празничното настроение.
Исмет ИСМАИЛ

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™