събота, 23 юни, 2018
0

Славейковци от всички възрастови групи се включиха в Европейската кампания „Сега да се движим”

Славейковци от всички възрастови групи се включиха в Европейската кампания, подчинена на мотото „Сега да се движим” (Now we move). Беше проведена волейболна среща между деветокласниците от „СОУ Петко Рачов Славейков” и Професионалната гимназия по селско и горско стопанство, а осмокласниците участваха в излет до Юмрук Кая, съчетан с регата по язовир Студен кладенец. Още по-малките участници от 5 и 6 клас участваха в щафетни игри и посетиха съответно Каменната сватба и Брош.
Европейската седмица на движението и спорта приключи. Тя се проведе за втора година и в нея взеха участие всички страни от Европа. Официалното представяне е през 2015 година, а проведените достига дейности са за подготовка и насърчаване. Тя се провежда в няколко сектора: спорт, здравеопазване, образование и градоустройство, и подтиква хората към грижи за по-добра физическа форма. Тази година нашият град също се присъедини към седмицата, която носи наименованието „Да раздвижим България“.
Знае се, че славейковци са първенци в образованието и спорта, но Европейската седмица предизвика такъв голям интерес сред тях, защото видяха новите възможности, свързани най-вече с градоустройството. Младежта на Кърджали мечтае за повече места, където да спортува и да се развива. Мечтае за велоалея, за фитнес на открито и спокойно място за джогинг. Ето защо дори седмицата да приключи, ние няма да спрем да се движим!
Галина Костадинова

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™