вторник, 19 юни, 2018
0

Родопски песни и атрактивни борби на втория ден от есенните празници

Вторият ден от есенните празници в Момчилград премина с концерт на самодейците от Народно читалище „Родопска искра” и традиционни народни борби с участието на състезатели от Кърджали, Хасково, Пловдив и Варна. Музикалните изпълнения на ардинската фолклорна група предизвикаха празнично приповдигнато настроение сред жителите и гостите на Момчилград. Дамите от Ардино спечелиха овациите на присъстващите с изпълнения на популярни родопски песни. Поздравления бяха поднесени от името на кмета на община Ардино Ресми Мурад към ръководството на община Момчилград в лицето на градоначалника Акиф Акиф. От името на общинското ръководство и читалищното настоятелство председателят Юксел Исмаил връчи на зам.-кмета на община Момчилград Ерол Мехмед сувенир със символа на духовното средище.

В организираните борби, състояли се в градския парк, мериха сили 20 борци от областите Варна, Пловдив, Хасково и Кърджали.

17-годишният Димитър Иванов спечели голямата награда – жив овен. Негов подгласник стана Велико Великов от Варна. Заелите първите три места в отделните категории получиха парични награди.

Димитър Иванов е роден в Момчилград, семейството му живее в Кърджали. Състезава се за Димитровград, където продължава своето образование. Той е осемкратен шампион на България в различни възрастови групи. Завоювал е четвърто място в Европа за кадети и е победител в редица международни турнири.

Връчвайки наградите зам.-кметът на общината Ерол Мехмед, поздрави борците за мъжеството и самоотвержеността. Той извести, че желанието на ръководството на община Момчилград е турнирът да се превърне в традиционен и да има по-голям обхват.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени