понеделник, 18 юни, 2018
0

Ученици от Езиковата представят „Цветен сън” в Дома на културата

Възпитаниците от немските паралелки на кърджалийската езикова гимназия ще представят тази вечер пред кърджалийска публика своята театрална интерпретация „Цветен сън” върху темата „Европа и нейните ценности”. Постановката разказваща за толерантността, за това да бъдеш различен, за приятелството и любовта и за желанието на всеки да намери мястото си в един глобален свят, бе наградена по време на тазгодишното издание на младежкия фестивал „Завесата се вдига за немския език” – «Европа и нейните ценности»- Бургас 2013.
Сценарият на „Цветен сън” е написан самостоятелно от възпитаниците на кърджалийската езикова гимназия с помощта на тяхната ръководителка – преподавателката по немски език Галина Недялкова и доброволката от Германия по програма «Kulturweit» Золвай Дайке.
Действието се развива в академия, където връстници от различни страни попадат в света на театъра и във водовъртежа на сложните човешки взаимоотношения, преразказани в микс от музика, песни и танци.
Кърджалийци ще могат да видят „Цветен сън” тази вечер в Дома на културата, а началото е от 18 часа.
Постановката се представя на кърджалийска сцена в рамките на съпътстващата празнична програма, посветена на Деня на Кърджали -21 октомври и е под мотото „Германия празнува с Кърджали”, организирана от немското посолство в София.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени