петък, 25 май, 2018
0

Първи сняг в Кърджалийско

Прогнозите на синоптиците   се сбъднаха и тази сутрин  високите части  в област Кърджали  осъмнаха в бяло. Пътищата от общинската пътна мрежа в Ардино са проходими при зимни условия. Обстановката е нормална, съобщава  Гюнер Шюкри. Не са постъпвали и сигнали за населени места с ограничен достъп, както и сигнали за проблеми с електрозахранването. Снежната покривка на територията на общината е около 5 см, а в района на Далджа и туристическия комплекс „Белите брези” около 10 см.
Към 10 часа по пътя от Ардино за Кърджали снегопочистващите машини на Областното пътно управление все още не бяха излезли да почистват и да опесъчават.

Пътната настилка е мокра. Няма паднали дървета.

Подобно е положението в Крумовградско, Кирковско и Чернооченско. По  информация на БТА 104 специализирани машини ще осигуряват снегопочистването на републиканските пътища в област Кърджали, налични са необходимите суровини за посрещане на снега. В региона са доставени 2700 т сол, 2740 т пясък и 15 т калциев хлорид. Зимното поддържане на републиканската пътна мрежа е въведено от 1 ноември. Машините са в готовност, разположени са в т.нар. опорни пунктове в областта.
Републиканската пътна мрежа в Кърджалийско е близо 658 км и е в сравнително добро състояние. За поддържането й отговаря Областното пътно управление, то се извършва от ДЗЗД „РПМ Кърджали 2014“.
От пътната агенция  напомнят, че всички пътуващи могат да получават актуална информация за пътната обстановка в цялата страна чрез безплатното мобилно приложение LIMA на АПИ.

Препоръчва се шофьорите да тръгват на път с подходящи гуми и да карат със съобразена с пътните условия скорост.

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™