вторник, 19 юни, 2018
0

Местан към президента: Не давайте мандат на патриотите

Лидерът на ДОСТ Лютви Местан се обърна с отворено писмо към президента, призовавайки го да не връчва третия мандат на Патриотичния фронт. „Дали президентът в края на своя достоен мандат ще стане съучастник във фашистки сценарий – представител на националпопулистите получава мандат и в качеството си на кандидат за министър-председател представя националпопулистка програма, и то от трибуната на парламента“ – пише Местан.

Според него, целта на „националистите не е да направям правителство, а да използват една конституционна процедура за разгръщане на предварителна, безплатна предизборна кампания за парламентарни избори, възможност да посочат свой кандидат за министър-председател и да принудят парламента да участва в дебати, тоест една политическа победа“.
По думите му „дори отхвърлянето на кандидата и програмата им ще ги превърне в своеобразна националистическа алтернатива на системните партии“.

Едно връчване на проучвателен мандат на крайните националисти ще бъде провокация не само за етническия мир, но и за стратегическата ориентация на България“ – пише Местан, а в края на писмото призовава Росен Плевнелиев: „Господин Президент, останете достоен!“

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени