вторник, 19 юни, 2018
0

ДПС: Президентът употреби Консултативния съвет по национална сигурност, за да стане еврокомисар

Консултативният съвет по национална сигурност беше употребен от президента Росен Плевнелиев за негови собствени цели. Това заяви в парламента председателят на ДПС Мустафа Карадайъ във връзка с проведените вчера политически консултации.

Налице е опит за подмяна на волята на народа, защото минаха едни честни президентски избори и има избран президент с огромна подкрепа и доверие на обществото. Народът иска промяна. Показа го и с вота си на изборите, по един категоричен начин. Това Народно събрание е изчерпано. Предстоят предсрочни парламентарни избори и нова изпълнителна власт, с нужното обществено доверие”, заяви Карадайъ.

По думите му кабинетът може да продължи да изпълнява функциите си в пълен обем, но до встъпването в длъжност на новоизбрания президент. „Не да продължава модела на управление от последните две години – услуга за услуга и да обслужва задкулисието на тази порочна власт. Нищо не налага сегашният президент да връчва мандати, още повече по-малко да съставя служебен кабинет за 20 работни дни или за един календарен месец”, допълни председателят на ДПС.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени