четвъртък, 8 декември, 2016
Емилия Радева написа Изложбата на професора е страхотна! Заслужава си да й отделите внимание. А лекцията пред учениците и учителите бе повече от… Гюлкибар Юзеир написа Това ли са правата и свободите на народа ,като унищожавате бащините имоти на населението.Да водим дела и да се влачим… Марин написа Бях на Г.Юруци пред 96-97 какво ли е сега там 20 години по-късно мога само да си представя.Тъжно e. написа Imateli ktem za ogolemqvane na biusta написа i kakvo seva tiya izrodi şte izlejat 7 godini i şte sa na svoboda taka li,dano izgniyat v zatvora,ama yavno… написа https://www.youtube.com/watch?v=14Y6gLTfWTg
125

„Джуджета с добри сърца“ от „Славейков“ с благотворителна акция за връстниците си сираци

  • 79402175252139568

  • 22988079156773164

  • 79402175252139568
  • 22988079156773164

Учениците от четвъртите класове на СУ „Петко Рачов Славейков“ подеха самостоятелна инициатива и вече цяла седмица работят усърдно за осъществяването й. По идея на малчуганите започна благотворителна акция за събиране на средства за децата – сираци от този випуск. „В чест на Коледа всяка година се правят базари за подпомагане на социално слабите. Ние решихме доста преди Рождество да направим нещо добро за съучениците ни в нужда“, казват четвъртокласниците. Намират разбиране от страна на своите учители, които ги съветват и им помагат. Най-активни са учениците от 4″а“ и 4″д“ класове с класни ръководители съответно Валентина Запрянова и Екатерина Бакърджиева и втори учители Станка Камбурова и Даниела Топузлиева, в чиито часове всъщност се извършва основната част от работата по изработването на картички, играчки за елха, коледни аксесоари и други предмети. Четвъртокласниците са кръстили себе си „Джуджета с добри сърца“ и това е мотото на тяхната инициатива. Изработените предмети се продават на символични цени в рамките на най-голямото училище и впечатляват с понякога сложните и креативни апликации. Учителките на децата не крият своята възхита и донякъде изненада от ентусиазма на възпитаниците си, които с устрем и желание се ангажират в художествените дейности.

С настъпването на месец декември благотворителните акции на славейковци тепърва набират скорост – много от класовете ще посетят домове за деца и социално слаби, СИП „Ръка за помощ“ също започва с всекидневните си кампании от петък. Богат е календарът на дейностите в последния месец на годината за малките и големи „джуджета с добри сърца“.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-четени

Статистики от Google Analytics™