сряда, 25 април, 2018
0

200 лева за фалшива шофьорска книжка. Може да я купите и от Хасково, и от Гърция!

© Снимка: Кърджали НЮЗ

Районната прокуратура в Момчилград привлече като обвиняеми две лица за използване на неистински шофьорски книжки, установени при проверки на ГКПП-Маказа.

На 26 ноември 2016 г. на ГКПП-Маказа, на трасе „Вход“  при проверка на гръцкия гражданин Орхан Д., на 29 г., е установено, че шофира лек автомобил, като ползва неистинско гръцко свидетелство за управление на моторно превозно средство. В хода на разследването е установено, че той е купил документа от непознато лице в гръцки град. Орхан Д. е привлечен като обвиняем за ползване на неистински официални документи – престъпление по чл. 316 във връзка с чл.308 ал.2 във връзка с чл.308 ал. 1 от Наказателния кодекс.

На 13 ноември 2016 г. на ГКПП-Маказа при проверка на Фердун Х., на 40 г., е установено, че ползва неистински официален документ – българско свидетелство за управление на моторно превозно средство.  Той  шофирал лек автомобил в посока от България към Гърция. По делото е установено, че Фердун Х. е купил фалшивата шофьорска книжка за 200 лева от неустановено лице в района на  Хасково. Фердун Х. е привлечен като обвиняем за  ползване на неистински официални документи – престъпление по чл. 316 ал.2 във връзка с чл.308 ал.2 във връзка с чл.308 ал.1 от Наказателния кодекс.

По двете досъдебни производства са извършени почеркови експертизи, според които шофьорските книжки са неистински, разпитани са свидетели и се извършват други процесуално-следствени действия, съобщават от Апелативна прокуратура-Пловдив.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™