четвъртък, 8 декември, 2016
Емилия Радева написа Изложбата на професора е страхотна! Заслужава си да й отделите внимание. А лекцията пред учениците и учителите бе повече от… Гюлкибар Юзеир написа Това ли са правата и свободите на народа ,като унищожавате бащините имоти на населението.Да водим дела и да се влачим… Марин написа Бях на Г.Юруци пред 96-97 какво ли е сега там 20 години по-късно мога само да си представя.Тъжно e. написа Imateli ktem za ogolemqvane na biusta написа i kakvo seva tiya izrodi şte izlejat 7 godini i şte sa na svoboda taka li,dano izgniyat v zatvora,ama yavno… написа https://www.youtube.com/watch?v=14Y6gLTfWTg
84

Малкият Мустафа все още е сам и още е в болницата

0000324237-article2
9 -годишното момченце Мустафа Халилов, чиято съдба трогна хиляди през септември, все още се намира в Детската онкохематология на УМБАЛ „Св. Георги“ в Пловдив.

Мустафа, който е болен от остра лимфобластна левкемия, ще продължи с лечението си поне до Нова година. Изписването му е въпрос на лекарско решение, подчерта шефката на Социално подпомагане в Пловдив Надя Танева пред „Монитор“. Тя уточни, че за Мустафа има издадена заповед за настаняване в Център от семеен тип, но това все още не се е случило.
„Физически детето все още е в болница, тъй като лекарите са преценили, че лечението му трябва да продължи почти до Нова година. Място в Центъра за настаняване от семеен тип му е осигурено, но когато лекарите кажат, тогава. Всичко се прави в интерес на детето”, обясни Надя Танева.

Социалните са започнали да подготвят болното момченце към прехода от болничната стая в защитеното жилище. Те вече са водили Мустафа в Центъра за настаняване от семеен тип, като са го запознали там с другите обитатели и с обстановката.  Мустафа, който през септември почти не говореше български, е вече коренно променен. Той вече не само разбира всичко на български, но и говори спокойно, което се отразило в положителен план на успеваемостта му с уроците.
По график в болничната стая с момченцето работят педагози и социални работници. Мустафа не е оставен сам, категорични са социалните.

Междувременно стана ясно, че майката на Мустафа – Джейлян, нито е идвала в Пловдив да види първородния си син, нито се е интересувала след интервютата си по телевизиите от септември за детето.

Момченцето е най-голямото от общо петте деца на майката. Тя го е родила, когато е била едва на 12 г. След Мустафа има още три деца, които в момента ги отглежда нейната майка в крумовградското село Бряговец. Последното й дете – бебе, Джейлян дала за осиновяване още в родилното. След това нехайната майка се пренесла да живее в Кърджали при новия си мъж, който не искал да се грижи за нейните пет деца.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

Най-четени

Статистики от Google Analytics™