четвъртък, 24 май, 2018
0

Обновиха отделението по ендокринология в кърджалийската болница с дарения от „Теклас“

Обновеното отделение „Ендокринология“ в МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” в Кърджали бе открито днес. Средствата за ремонта са дарение от „Теклас – България“. С осигурените от фирмата 56 000 лева е подменена изцяло инсталацията, обновени са санитарните възли, сменени са дограмата, вратите и подовите настилки. Осъвременени са и двете ВИП-стаи и Центърът за обучение на пациенти, болни от диабет. Ремонтът е дело на фирма „К-Кърджъ” ЕООД.
Сега отделението отговаря на всички съвременни изисквания, подчерта директорът на болничното заведение д-р Тодор Черкезов, дм. Дарението показва, че болницата се превръща във важен фактор в живота на Кърджали, защото това какво се случва тук не е само проблем единствено на ръководството, а и на цялото общество.

Захарният диабет се е превърнал в социално значимо заболяване в региона. Пациентите в отделението по еднокринология се увеличават, такава е и световната тенденция, сподели д-р Тодор Черкезов. Отделението е много натоварено и дарението е направено на подходящото място, добави медикът .

Наред с бизнеспрограмата си изпълняваме и социални мероприятия. Затруднени бяхме на коя болница от региона да даримт средства, но надделя болницата в Кърджали, каза представителят на холдинга в „Теклас България“ Георги Георгиев.
Д-р Черкезов връчи на генералния директор на холдинг „Теклас“ Неби Анъл почетния плакет на МБАЛ „Д-р Атанас Дафовски” . От своя страна от компанията върнаха жеста и отличиха болницата с почетен плакет.

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени