четвъртък, 24 май, 2018
0

Вълците не биха се снимали с мъртъв ловец

Вълкът е хищник и е един от най-перфектните убийци в природата. Но вълкът е също символ на свободата и самостоятелността. Неговата грижа към потомството е пословична и е сравнима единствено с любовта на човека към децата.

Затова е сигурно, че ако вълците имаха слука онзи ден край яз. „Студен кладенец“ и бяха убили лидера на ДПС Лютви Местан, те никога не биха се снимали с трупа му, нито биха се хвалили в мрежата с постижението си. Нямаше също да получат награда или пари за „златния“ трофей.Да не забравяме обаче и нещо друго. Ловният подвиг на Местан се дължи на притежаваното от него модерно и скъпо оръжие. Така че вълците не са имали никакъв шанс. Когато хората убиват, за да се хранят или оцелеят, това е естествен подбор. Когато го правят за удоволствие и ловни трофеи – е преднамерено убийство.

Това е е мнението на Ръдиард Киплинг, който, ще се съгласите, е най-големият познавач на вълците в световната литература.

Това е Законът на джунглата — по-стар от

                                                        небесната твърд;

Със него Вълкът ще владее; без него — делът му е Смърт.

Подобно лиана, Законът се вие и сплита така;

Вълкът е с Глутницата силен, Глутницата —

                                                        силна с Вълка.

Кой не знае великолепното „Законът на джунглата“, кой не е израстнал с „Книга за джунглата“ и отгледания от вълците Маугли…

Това за благородството на вълците не е измислица. През 2014 г. се случва абсолютно доказателство за това твърдение. В снежна виелица и минусови температури, изпадналата в беда американка Мери Краник ражда момченце насред бялата пустош в Аляска. За раждането й помагат… глутница вълци. Да, да – точно това се случва.

Те ме възприеха като част от глутницата, – разказва по-късно 25-годишната секретарка от град Талкетън. – Ако не беше тяхнаа помощ, моето бебе нямаше да оцелее. Вълците ни грееха с телата си, облизваха новороденото, а един от тях прекъсна пъпната връв със зъбите си. Помогнаха ми да внакърмя детето и то спря да плаче. Охраняваха ни докато не се появи помощ„.

Невероятно! Хищниците проявили истинска човечност.

Мери Краник се озовала в екстремната ситуация, когато джипът й поднесъл и излязъл от пътя заради снежната буря. Бременната в осмия месец жена успяла да пропълзи цели 800 метра, но силите я напуснали и тя се разплакала, смятайки, че това е краят. И тогава се появили вълците…

Лютви Местан с оранжево шалче и ловен костюм по последна мода, с оръжие в ръка гордо позира до трите трупа на убитите от него вълци. След като е експонирано в публичното пространство. Появяват се коментари на възхищение. Не по-малко са и коментарите против ловната демонстрация. Миш-маш в мрежата на тема вълци, политика и морал.

Със сигурност Георги Първанов вече е поздравил Местан за сполуката и уменията. Самият Първанов като президент бе известен повече с ловните си подвизи, отколкото с делата в полза на гражданите. Да убива вълци бе любимото му хоби.

Тук е така.

Сега си представете канцлера Меркел в подобен сюжет. Нямате чак толкова извратено въображение?

Това е разликата.

Вълците

Символът на вълка е надарен с много положителни качества и затова от древни времена се използва като тотем при тюркските народи. Вълкът е преди всичко висш символ на свободата и на самостоятелността. Вълкът е символ и на безстрашието. В битка вълкът се бори до победа или до смърт. Вълкът е и символ на преданост към семейството. Той се грижи за вълчицата и възпитава малките вълчета.

За много народи вълкът е символ на справедливост и честолюбие.

Другата гледна точка…

Древните римляни са почитали вълка, на него е бил посветен празникът Луперкалия. Според легендата основателите на Рим Ромул и Рем са отгледани от вълчица.

Култът към вълка, свързан с брака, се обяснява с това, че ако единият от двойката загине или умре, другият никога не създава ново семейство, а живее сам.

В много страни вълкът е емблема на воините. В индийския фолклор вълчицата е символ на майчински грижи. В Сърбия легендите разказват, че вълкът носи късмет. В Мексико вълкът е бил символ на влизането в царството на мъртвите.

Хората

Ето ви една задачка за домашно. Тръгнали на разходка в гората Лютви Местан, Йордан Цонев и Делян Пеевски. Те не носели оръжие, освен малки чекийки, с които да режат пънчетата на гъбките, които искали да наберат за чорбица. (За двамина от групата би трябвало да важат Коледните пости.) Изведнъж срещу тях изскочили няколко освирепели от глад вълка. Пита се: Какво трябва да направят тримата депутати, за да се спасят.а/ Сключват сделка: единият става курбан, другите двама оцеляват;

б/ Съобщават на хищниците, че са приятели с Бойко Борисов и той ще отмъсти за смъртта им. Вълците хукват през глава;

в/ Дават адреса на главния прокурор Цацаров;

г/ Предлагат на вълците депутатско място и бизнес за милиони, уредени обществени поръчки плюс половината от медиите на Пеевски.

Има и подусловие. Ако изберете вариант А, трябва да назовете поименно кой ще бъде жертван и кои ще се спасят.

Вие може да не се интересувата от лов и политика, но те се интересуват от вас. Отстрелването на опоненти и инакомислещи по тези земи е също толкова престижно, колкото и стрелбата за рекордни трофеи.

Борис Петков

frognews.bg

6 коментара

6 коментара

 1. az

  11.12.2015 at 22:30

  Njma da se ochudj ako tezi valci i eleni sa bili primameni s hrana za po-goljmo udobstvo na lovcite.

  0
 2. а

  11.12.2015 at 10:01

  Не може ли и тримата да ги пишем курбан към вариант А?

  0
 3. Хасан

  11.12.2015 at 09:06

  Пушката с оптика е оръжието на стархливеца. И бракониера.
  Като е такъв голям ловец, Павел защо не публикува снимки след като души смока на Доган?

  0
 4. Мавъра

  11.12.2015 at 08:58

  Значи излиза, че агент Павел е подъл човек с комплекси за малоценност.

  0
 5. Анонимен

  11.12.2015 at 00:26

  И сега, всъщност за елени ли са стопанствата там или елените ги развъждат само да ги ядат вълците? Ако е било резерват за вълци, разбирам, ама май коментари се правят само за да има коментари, не за да се отрази нещо.

  0
 6. И. Гавриков

  10.12.2015 at 21:06

  Всеки истински ловец знае какво значи да ПОБЕДИШ вълк. Но там където той е господар.Не скрит до единственната дупка в оградата на едро дивечово стопанство, като подъл нармен убиец.Да победиш в двубй при който както старите ловци знаят, че шанса на лоееца въуражен с пушка с ДВА патрона е не повече от 30%..,това е повод дасе похеалиш.Но дори и убит никой уважаеащ себе си лоеец не би го овесил на дърво като заклана овца, защото истинският противник трябва да се уважава.Господа „големи риби“ преди да започнете да се хвалите с ловните си трофеи научете се да бъдете истински лоеци.Уважаеми колеги нека да заплчнем истинска кампания за забрана на лов извън развъдни стопанства спушки сповече от три заряда, кучета с gps оптики и какво ли не още комплексарско оръжие не даващо никакъв шанс на дивеча.

  0

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени