сряда, 23 май, 2018
0

Настоящи и бивши ардински футболисти мериха сили в благотворителен мач

Продължават благотворителните инициативи на учениците от СОУ „В.Левски” в Ардино за набиране на средства за лечението на тяхна съученичка. На градския стадион се изигра футболната среща между бивши футболисти на „Юнак” и отбор от юноши на клуба. Двубоят завърши с победа 2:1 за тима на ветераните. И двата отбора показаха добра игра, като демонстрираха открит футбол. Головете за ветераните реализираха Ертем Мехмед и Гюнал Чаушев (Хълк), а за младите футболисти на „Юнак” точен бе Екрем Хасан.
Интересен факт по време на срещата, бе че баща и син пазеха вратите на двата тима. Президентът на ФК „Юнак” Метин Мустафов пазеше вратата на ветераните, а синът му Матиас бе страж на младите. През второто полувреме главният съдия на мача Месут Хайрулов отсъди и дузпа за ветераните. Зад топката застана именно Метин Мустафов, но той уцели гредата и пропусна да увеличи аванса на своя тим.
Да подкрепят благотворителната инициатива на учениците бяха дошли зам. -кметът на община Ардино Изет Шабан, зам.-председателят на общинския съвет Мюмюн Джила, както и общинските съветници Азис Мурад, Шахин Байрамов. Тук бе и кметът на Гърбище Турсун Хусни.

„В кампанията ни се включиха много жители и гости на града, както и собственици на обществени заведения, хранителни магазини и аптеки. Искаме да поддържаме надеждата на нашата съученичка и нейните родители, че липсата на средства няма да бъде причина тя да не получи най-доброто лечение и възможност за възстановяване”, заявиха младите инициатори.

Те уточниха, че акцията им ще продължи с коледен базар, след, което събраната сума ще бъде предадена на родителите на момичето.

Гюнер Шюкри

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени

Анкета

Нужно ли е да се сменя името на стадиона в Кърджали?

Резултати

Зареждане ... Зареждане ...

Статистики от Google Analytics™