четвъртък, 24 май, 2018
0

Деца от Черноочене подаряват усмивка, събират средства за жителите на Хитрино

Учениците от Средно училище „Христо Смирненски“ в село Черноочене и тази година организираха благотворителен коледен и новогодишен базар.

Инициатива тази година е под мотото „Подари усмивка. Да помогнем на Хитрино“ и е подкрепена от учителския колектив. Във фоайето на училищната сграда е разположен щанд. Интересът към базара от страна на учителите и възпитаниците е много голям.

Всичко, което е изложено за продан – домашно приготвени кексове, баници, погачи и други е изработено от учениците с помощта на техните семейства и преподаватели. В базара вземат участие деца от всички класове. Стоките нямат стойност. Доброто дело няма цена, казват децата.

Учениците откриха щанд и в сградата на общинска администрация Черноочене. За кратко време успяха да продадат храните. От вкусните гозби си купиха и граждани.

Учениците ни показват своята отзивчивост към тези, които са в затруднено положение. Със събраните парите учениците са решили да подпомогнат своите връстници на социално слаби семейства сираците и сираци от средното училище. Част от средствата ще подарят на пострадалите в село Хитрино, поясниха организаторите.

Базарът се провежда за трета поредна година. Започна на 12-ти декември и ще продължи до 16-ти. За първите два дни са събрани над 1 200 лв.

Исмет Исмаил

 

Натиснете за да коментирате

Напишете вашето мнение

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван.

localnix Малки обяви
localnix Малки обяви
Най-четени